Zelfs verliesbeurt tegen Eendracht Aalst kan de feestvreugde niet drukken (0-2)

We betuigen vooreerst onze speciale dank aan de schenker van de wedstrijdbal, Marnix Van Achter die in naam van zijn overleden vader Daniel Van Achter de aftrap gaf van deze memorabele wedstrijd. Daniel Van Achter was een zeer vurig supporter, die KFC Merelbeke in zijn hart droeg. Hij had net als ons ongetwijfeld ontzettend fier geweest, maar hij heeft jammer genoeg de opening van onze mooie stadion niet meer mogen meemaken. Op deze manier laten we weten dat we Daniel niet vergeten zijn. Bedankt Daniel, Monique en Marnix!

In het bijzonder de spelerskern en sportieve staff zelf hadden veel liever het nagelnieuwe Molenkouterstadion ingespeeld met een klinkende overwinning, maar zelfs een 0-2 nederlaag tegen het toch wel gerenommeerde Eendracht Aalst kon de feeststemming geenszins drukken. Ter gelegenheid van de openingswedstrijd was het Molenkouterstadion goed volgelopen en zo was ook de sfeer echt uniek te noemen. Niet minder dan +/- 1200 opgekomen supporters wouden voor geen geld ter wereld de openingswedstrijd missen en al van bij de aankondiging van de KFCM spelerskern gingen ze als een blok achter de ploeg staan. Dat dit menig maal en ook tijdens de wedstrijd zorgde voor echte kippenvelmomenten is geenszins overdreven, want ook uw verslaggever was  zelf danig onder de indruk van de opgewekte en feestelijke sfeer.

Merelbeke begon met volle overgave en onder vocale steun van de overvolle tribunes was het Falzone die een vrijschop jammer genoeg tegen het doelkader krulde. De bezoekers kwamen hier al een eerste maal goed weg. Langs de overzijde knikte Burssens een vrijschop net over de dwarsligger. Beide teams gaven elkaar aanvankelijk zeer weinig ruimte en het was dan ook wachten tot op het half uur eer Aalst nog een keer zijn neus aan het venster kon steken via een knal van Panneel dat op een bos benen strandde. Voor Merelbeke probeerde Rogiers (kopbal hoog over) en Binst (afstandsschot hoog over) nog iets mooiers in gedachte, maar er werd gerust met 0-0.

Merelbeke kwam gedreven uit de kleedkamers terug, maar het was Doelman Maes die met gevaar voor eigen lijf een leden een doorbraak van Mbaye onschadelijk moest maken. Voor Merelbeke was het Kapitein Van Den Winckel die het publiek een eerste maal deed recht veren toen zijn afstandsschot rakelings naast het doelhout zoefde.

Tot dan waren beide teams in evenwicht, zowel qua spel als qua doelkansen, maar dit zou al vlug veranderen toen De Coninck KFC Merelbeke binnen vijf minuten helemaal uittelde met twee bijna identieke doelpunten, die hij telkens overhoeks voorbij Maes trapte. (0-1 ‘69min. en 0-2 ‘74min.). Merelbeke nog het tij te doen keren en het scheelde geen haar of De Mey had al vlug de aansluitingstreffen aan de voet, maar zijn schot werd door Wantens op de lijn gered. Even later was het invaller Amine Hilal die na en knappe combinatie met Binst in schietpositie kwam, maar ook zijn schot scheerde net naast de kruising. Scheidsrechter Bram De Clercq liet nog heel wat minuten overspelen, maar ook een (te) late aansluitingstreffer zat er niet meer in. Jammer dat Merelbeke net nu een verliesbeurt liet optekenen, maar daarom was de vreugde om de opening van het nieuwe Molenkouterstadion niet minder. Er werd nog duchtig verder gevoerd tot in de vroege uurtjes. Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangen we Cercle Brugge. Ter dezer gelegenheid organiseert de KFCM Supportersclub zijn traditionele einde seizoens barbecue, waarvoor u via deze site kan inschrijven.

Vergelijkbare berichten