KFC Merelbeeke speelt propagandawedstrijd tegen Cercle Brugge B maar laat na een resem kansen te verzilveren (0-0)

Ieder seizoen heb je van die wedstrijden die bol staan van de rijpe doelkansen, maar waarbij de bal er gewoon niet in wil. Dit was zondag jongstleden het lot van KFC Merelbeke in de schitterende wedstrijd die het in sportpark Molenkouter speelde tegen pro -league ploeg Cercle Brugge B. De combinaties en de aanvalsdrift die Merelbeke er tentoon spreidde was van hoog niveau, maar na de full time was Merelbeke er jammer genoeg niet in geslaagd om, ondanks een karrenvracht rijpe doelkansen, de goed keepende Cercle doelman te verslaan. De 0-0 aanvangsscore was dus eveneens de eindscore. Toch hebben de talrijk aanwezige toeschouwers zich kunnen vermaken met een echte propagandawedstrijd, waarbij alle ingrediënten van het moderne voetbal aan bod kwamen. Beide teams bewezen eens te meer dat men niet altijd naar de pro-league moet gaan om mooi en aanvallend voetbal te zien. Op het einde ontbraken enkel de doelpunten, maar daar moest een moe gestreden Merelbeke uiteindelijk vrede mee nemen.

Het was Cercle die voor een eerste dreiging zorgde toen Ximenes een scherpe voorzet net niet richting doel kon deviëren.

 Maar toen begon Merelbeke aan een wedstrijd die de tegenstander letterlijk en figuurlijk alle hoeken van het veld liet zien. Binst had opgemerkt dat doelman Langenbick nogal ver uit zijn doel stond en pakte uit met een prachtige lobbal over het Cercle sluitstuk. de bal beukte evenwel tegen de doelstaak.  Binst, die inmiddels een pattent heeft op lobbaldoelpunten probeerde even later terug de doelman te verrassen, maar Langenbick kon het leer met een karpersprong nog net met de vingertoppen in hoekschop deviëren. Cercle reageerde scherp via een harde knal van Ximenes die het Merelbeekse doelhout trof. Het zou bijna de enige Brugse fase zijn die doelman Maes in verlegenheid bracht. Richard Antwi was aanvankelijk wat ongelukkig in de balcontroles maar met een splijtende dribbel infiltreerde hij in het Bruggse strafschopgebied. Hij werd evenwel foutief aangetikt en veloor het venewicht, maar scheidsrechter Windels weigerde ostentatief de strafschop. Ook Verhelst die een aardig getrapte vrijschop van D’Hoore aan de tweede paal net naast de doelstaak knikte kwam dicht bij de openingstreffer. Binst had wederom pech toen hij zijn krachtige kopbal in hoekschop verwerkt zag. 

Ook na de pauze ging Merelbeke door met de jacht op de inmiddels verdiende openingstreffer. Binst knikte een voorzet van D’Hoore wederom net naast de staak, maar toen moest het mooiste nog komen. Met een sublieme combinatie speelde Merelbeke de Cercle defensie werkelijk op een hoopje, maar de goed gevolgde en volledig vrij staande Binst kreeg de leozuivere assist niet voorbij Langenbick. Nog geen drie minuten later was Merelbeke wederom aan zet. Ditmaal met een snelle counter, waarbij Binst allen op het Brugse doel kon afstormen, maar ook nu won Cercle sluitsuk Langenbick het duel. Falzone, die zijn wederotreden maakte na een lange inactiviteit wegens een kruisbandletsel zette meteen zijn signatuur toen hij uitpakte met een verschroeiend afstandsschot dat jammer genoeg keihard op de doelstaak beukte. Hoeveel tegenslag kan je hebben? Binst kinkte nog een voorzet van Audenaert over de dwarslat en toen was het helemaal duidelijk dat de bal er vandaag niet wou en zou in gaan. Cercle kon tevreden huiswaarts met het behaalde puntje en Merelbeke kon terugblikken op een schitterende wedstrijd, maar waarbij alleen de kers op de taart ontbrak.

Vergelijkbare berichten