KFC MERELBEKE WINT VIERDE RONDE VAN CROKY CUP OVERTUIGEND TEGEN PERWEZ 1-5.

Een kwartier kon Derde nationaler Perwez gelijke tred houden tegen een snel startend Merelbeke, maar daarna moest het noodgedwongen de rol lossen en het spel aan de bezoekers laten. Het was nochtans Perwez die voor de eerste grote kans van de wedstrijd tekende toen Sardo van dichtbij keihard afdrukte, maar gelukkig was er doelman Maes die de lont uit het Kruidvat haalde met een puike redding. Milan De Mey tekende voor de eerste Merelbeekse mogelijkheid toen hij net buiten de grote rechthoek een kruisraket richting Pletinxkx verstuurde maar ook hij redde met verve. Perwez moest meer en meer ruimte beginnen toegeven en dit gaf een zeer hard werkende Binst de mogelijkheid om zichzelf met een listige steekbal een assist te geven, waarna hij alleen op doel kon afstormen en het leer netjes buiten bereik van Pletinckx in doel ramde. 

Amper vijf minuten later was Merelbeke weer aan het feest, want na een snelle counter trapte De Mey de 0-2 buiten bereik van de plaatselijke goalie. Bij Perwez liepen ze meer en meer achter een ongrijpbare bal aan en Merelbeke demonstreerde bij momenten. Een verre inworp van Verhelst aan de doellijn werd onoordeelkundig verlengd door Ndione en Soli was er als de kippen bij om de 0-3 binnen te knikken.(45min.). Nog voor het rustsignaal kon klinken schudde Antwi een splijtende dribbel uit de schoenen waarna hij het leer op de vuisten van Pletinckx trapte, maar Audenaert was goed gevolgd en trapte de rebound keihard in de kooi 0-4 (47min). 

De tweede periode was dan wel wat minder van kwaliteit. Merelbeke controleerde, maar Perwijs lukte toch in een vermijdbare eerredder toen Sardo een zeldzame fout in de KFCM defensie kon afstraffen (1-4 ‘60min.) Merelbeke baalde als een stekker, maar toen Binst een zeer mooie draaibeweging uit zijn heupen toverde legde hij de bal panklaar voor Audenaert die de loepzuivere assist en de 1-5 eindstand keihard in de mand dropte (‘85min.) Volgende zaterdag avond om20u reist KFC Merelbeke naar FC Knokke. Een laatste serieuze test alvorens op woensdagavond 30 augustus aan de competitie te starten.

Vergelijkbare berichten