Stilstaande fases en doelman Bossut doen Merelbeke de das om

Merelbeke was zondag jongstleden te gast in het roemruchte Forestierstadion bij de ratjes van KRC Harelbeke. Na de futloze prestatie van vorige week was het afwachten hoe de keurtroepen van coach De Schryver zouden reageren in een wedstrijd tegen een van de hekkensluiters van de rangschikking. In ieder geval was het voetbal dat het geprikkelde Merelbeke er aan zijn supporters presenteerde van een veel beter allooi, maar ondanks veel inzet en bijna aanhoudend veldoverwicht beten we er toch wederom in het spreekwoordelijke zwarte zand. Merelbeke liet zich in de val lokken tijdens een tweetal ingestudeerde Harelbeekse fases, maar ook ex pro-league doelman Bossut liet er zijn nog altijd aanwezige klasse zien en hield KFCM van een drietal gemaakte doelpunten.

Het was Binst die de kat de bel aanbond toen hij net buiten de grote rechthoek uitpakte met een prachtig afstandsschot dat richting kruising zeilde, maar doelman Bussut ontmijnde het gevaar met een fenomenale parade. Ook de tweede mogelijkheid was voor Merelbeke toen Verkinde zijn maatje Soli bediende, maar het mooie vluchtschot zeilde over de plaatselijke kooi. Harelbeke had tot dan weinig in de pap te brokken, maar toen de ratjes uitpakten met een knappe ingestudeerde hoekschop, waarna Samyn rakelings naast besloot, kreeg Merelbeke een eerste verwittiging. Rogiers pakte hierna uit met een van zijn inmiddels gekende rushes op het middenveld, waarna hij Binst knap de straat instuurde, maar Bossut had weinig moeite met het gekraakte schot van onze spits. Langs de overzijde versierde Harelbeke een volgende hoekschop. Kasmi leverde de assist en Stiers devieerde de bal met een mooie lob over de kansloze Maes in doel (1-0 ‘16min.). Merelbeke was even uit evenwicht maar ging met volle moed op zoek naar de gelijkmaker. Het slaagde ook bijna onmiddellijk in zijn opzet toen Veeckman op rechts uitpakte met een knappe actie, maar De Mey trapte de 100% kans op doelman Bossut.

Dan maar de rust in met de achterstand.

De tweede periode startte hoopvol. Verkindere had iets moois in gedachten toen zijn half gekraakt afstandsschot een metertje naast zeilde. Maar al vlug werd alle hoop getemperd en kreeg Merelbeke het deksel op de neus. Harelbeke versierde een vrije trap net buiten de grote rechthoek en ook nu liet Merelbeke zich misleiden door een ingestudeerde combinatie van de thuisploeg, waarna Samyn het leer knap in doel verlengde. (2-0 ‘48min.). Merelbeke bleef evenwel de druk op de ketel houden. Invaller Boskamp pakte uit met een puike infiltratie en leverde een 100% assist af aan Mjahed, die veel te onstuimig en hard over de kooi van Bossut besloot. Harelbeke loerde nu vooral op de counter en Merelbeke kwam goed weg toen Yagan bijna onbegrijpelijk naast besloot. Zelfs een eerredder was Merelbeke niet gegund, want Bossut voorkwam ook de aansluitingstreffer na een allerlaatste knal van de hard werkende Binst.

Volgende zaterdag kan één en ander al rechtgezet worden tijdens de derbywedstrijd tegen KSV Oudenaarde. Benieuwd of Merelbeke er voor de verrassing van de speeldag kan zorgen.

Vergelijkbare berichten