KFC Merelbeke bekert verder na 2-0 winst tegen KFC Turnhout

KFC Merelbeke moest zondag jongstleden het veld in voor zijn eerste officiële opdracht van het seizoen, waarbij in sportpark Molenkouter tegenstander KFC Turnhout op bezoek kwam in de voorrondes van de Croky Cup. Van KFC Turnhout was geweten dat zij vorig seizoen ook de degens kruisten in tweede afdeling B, maar er de degradatie naar derde afdeling niet konden vermijden. Makkelijke opdracht? Verre van… want de Turnhoutenaars beten best wel flink van zich af, maar Merelbeke tekende wel de mooiste combinaties op het veld, waarna uiteindelijk toch een welverdiende 2-0 overwinning gevierd kon worden.

Al in de aanvangsminuten van de wedstrijd kwam Merelbeke goed weg toen Colman op links het duel won tegen De Ruyver en het leer keihard op het doelhout knalde. De rebound was voor Regouin, maar deze trapte hoog over de kooi van Maes. Merelbeke was gewaarschuwd, maar reageerde bijna meteen met en splijtende combinatie op links waarbij Binst rakelings voorlangs besloot.

 Doelman De Schutter verslikte zich vervolgens in een uittrap en mikte de bal zo maar in de voeten van Soli die onhoudbaar op het bezoekende doel afstormde, maar De Schutter maakte zijn fout goed en devieerde de plaatsbal met de vingertoppen in hoekschop. Binst stak een tweede maal zijn neus aan het venster toen hij een voorzet van El Hamdaoui net over de dwarsbalk knikte. Even later was het dan toch prijs voor Merelbeke. Turnhout kreeg een Merelbeekse hoekschop niet meteen weggewerkt en Soli trapte zijn eerste officiële treffer voor Merelbeke in het dak van het doel (1-0 ‘15min.) Merelbeke nam dan even wat gas terug, maar op het half uur had doelman De Schutter heel wat moeite om een ver lobschot van de zeer aanwezige Binst uit zijn doelvlak te ranselen. Dan pas kon Turnhout nog eens zijn neus aan het venster steken, maar Regouin besloot naast na een splijtende individuele actie. Vervolgens lag een knappe combinatie tussen Soli en De Mey aan de basis van de 2-0 voorsprong, waarbij Antwi Manu Richard de loepzuivere assist van De Mey onhoudbaar voorbij De Schutter knalde en zo ook zijn officiële rekening bij Merelbeke opende (‘42min.) 

Kort voor de rust moest doelman Maes ook nog even aan het werk toen hij een keiharde knal van Regouin moest verwerken. Stond de eerste helft bol van de kansen, dan was dit heel wat minder in de tweede periode. Merelbeke controleerde de wedstrijd tegen een Turnhout dat de strijdbijl leek te begraven. Doelman Maes kon een vrijschop van Bourdouxhe vrij makkelijk onschadelijk maken en had verder een rustige namiddag. Toch zou de wedstrijd zelf nog ontsiert worden door een zware overtreding van Turnhoutspeler Cabanier die tijdens een duel niet meteen kon vrij komen en dan maar via een natrapbeweging zijn studs in het gezicht plantte van slachtoffer Audenaert, die er een ferme bloedneus aan over hield. Lijnrechter Van Meirvenne had gelukkig de schandalige fout goed gezien en lichtte scheidsrechter Van Laere in, die Cabanier meer dan terecht met een rood karton vervroegd de douches in stuurde. Bij Turnhout kon men daarna geen vuist meer maken en zo stak KFC Merelbeke zijn eerste officiële winst op zak. Volgende zondag om 16u gaat KFCM op bezoek bij Royal Football Club Perwez (3e AFD ACFF) voor de vierde ronde van de Croky Cup.

Vergelijkbare berichten