Dramatische start zet domper op de wedstrijd tegen KRC Gent. (1-4)

Voor de altijd geladen derbywedstrijd tegen rode lantaarn KRC Gent koesterde de Merelbeekse staff speciale verwachtingen, want na de nipte nederlaag tegen titelfavoriet Eendracht Aalst kon KFC Merelbeke zijn kleine slipper rechtzetten door op sportpark Molenkouter een mooie overwinning binnen te slepen. Maar, “het kan verkeren” zei Bredero en een dramatische Merelbeekse start zorgde er voor dat de bezoekers al na amper 7minuten wedstrijd op rozen zaten. Merelbeke probeerde met man en macht de scheve situatie recht te zetten, maar ondanks heel veel inzet en een sprankeltje hoop bij de 1-3 kon het tij niet gekeerd worden. De beker moest tot op de bodem geledigd en de bittere pil geslikt. Een wedstrijd om vlug weg te moffelen in de verste nissen van de Merelbeekse geschiedenis.

Van een dramatische start gesproken. Al in de aanvangsminuten brak een te korte terugspeeldbal de Merelbeekse defensie zuur op, want doelman Maes moest hierbij noodgedwongen aan de noodrem. Scheidsrechter Platteau was onverbiddelijk en stuurde Maes met een rood karton vervroegd naar de kleedkamers. Reservedoelman? Geen reservedoelman op de bank en speler Milan De Mey werd voor de leeuwen gegooid toen hij al meteen geconfronteerd werd met een vrijschop van Triest die in de verste hoek binnen krulde. (0-1 ‘4min.) Bij KFC Merelbeke kwam deze vroege uppercut hard aan, want amper 2 minuten later zorgde een Gentse doorbraak al voor de 0-2 achterstand. Met de moed der wanhoop vochten de Merelbeekenaars terug. Mjahed forceerde op links de doorbraak, maar jammer genoeg was er niemand gevolgd om de scherpe en loepzuivere assist binnen te tikken.

Even later mocht Antwi een vrijschop nemen van op een leuke plaats, net buiten de grote rechthoek, maar doelman Londot had weinig moeite met de te zwakke trap. Het werd helemaal pijnlijk voor de KFCM aanhang toen men op het halfuur de 0-3 moest incasseren na Merelbeeks balverlies op het middenveld. Na de inmiddels welgekomen rust begon de thuisploeg met verse moed aan een bijna uitzichtloze opdracht. Toch was er een sprankel hoop toen Binst na een leuke actie de 1-3 voorbij Londot kon trappen. Merelbeke nam het heft in handen en ging nu resoluut op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de resterende sprankel hoop werd al vlug terug teniet gedaan toen Triest een Gentse counter succesvol afsloot en de onoverbrugbare 1-4 eindstand op het scorebord schoot.