Tachtig procent balbezit voor KFC Merelbeke – de driepunter voor Mandel United.

Merelbeke ging op zaterdagavond op bezoek bij Mandel United dat vorig jaar degradeerde uit eerste nationale en ook dit seizoen geen al te beste start van de competitie kende. Inmiddels waren ze verzeild geraakt op een vijftiende plaats in de rangschikking, en dit was, gezien de status van de club, toch wel ver beneden de verwachtingen. KFC Merelbeke tankte vertrouwen via de mooie 5-2 thuisoverwinning tegen Petegem en reisde dan ook met de nodige ambities af naar de Skyline Arena te Izegem. Merelbeke tekende er voor 80% balbezit maar kon dit overwicht met te stereotiep spel niet verzilveren. Mandel liep zelfs op een diefje met de volle driepunter weg toen invaller Zmimer de 1-0 op het bord trapte.

De wedstrijd startte nochtans hoopgevend voor Merelbeke want het creëerde er al meteen een dot van een kans toen Antwi zijn maatje Binst door de thuisdefensie loodste, maar doelman Dere was bij de pinken en voorkwam met lijf en leden de vroege achterstand. Mandel maakte weinig klaar tegen de goede organisatie van Merelbeke dat de bal opeiste.  Desot pakte dan maar uit met een afstandsschot dat kundig door doelman Maes werd opgevangen. 

Merelbeke claimde het meeste balbezit, maar vond geen oplossing om goede organisatie van de thuisploeg te ontwrichten. De Mey pleegde de steel en leverde de bal in bij Verkindere die hard over de dwarsligger knalde. Kort voor de rust schudde de fel opzittende Binst een mooie actie aan de achterlijn uit zijn schoenen, maar Verhelst trapte de kans op de goed keepende Dere.

Ook na de rust bleef Merelbeke het balbezit claimen, maar ook nu vond men geen oplossing om de Mandelse verdedigingsgordel te doorbreken. Het was zelfs de invaller Zmimer die uitpakte met een gevaarlijk schot dat rakelings over de Merelbeekse dwarsbalk zeilde. Een eerste waarschuwing. De Mey trapte aan de overzijde een loepzuivere assist van Antwi naast de kooi en ook Binst had dame Fortuna niet aan de zijde toen hij een assist van Soli keihard op doel trapte. Ook nu pakte doelman Dere uit met een fenomenale redding. Zou het zo’n dagje worden? Spookte al in de hoofden van de Merelbeekse aanval. Antwi pakte uit met een van zijn gekende splijtende dribbels en baande zich een weg door de defensie, maar ook hij zag zijn voorzet gesmoord in een bos Mandelse benen. 

Merelbeke bleef van achteruit de opening zoeken maar kreeg het deksel op de neus geploft toen de thuisploeg een zekere nonchalance keihard afstrafte. Mandel veroverde de bal en Desot pakte uit met een harde knal die Maes in eerste instantie nog kon afweren, maar invaller Zmimmer was goed gevolgd en knalde de 1-0 in het dak van het doel (‘80min.) Het was nu alle hens aan dek voor Merelbeke, dat deze opdoffer snel wou recht zetten.  Mandel kroop nu nog meer in de verdedigende stelling en ook nu vond een te steriel en stereotiep Merelbeke geen oplossing om deze voetballend te doorbreken. Toch volgden er nog een tweetal mogelijkheden via vrijschop,  maar ook hier konden de Merelbekenaren geen lans meer breken en Mandel stak, weliswaar op een diefje, graag de volle driepunter op zak.

Vergelijkbare berichten