Mathieu D’Hoore bedankt coach De Schryver voor basisplaats met glansprestatie tegen KSV Oudenaarde.(1-4)

KFC Merelbeke ging zaterdagavond op bezoek bij KSV Oudenaarde. Met zijn goede invalbeurt op KVK Ninove speelde Mathieu D’Hoore zichzelf in de gratie van coach De Schryver en zo zag hij zijn grote wens om op Oudenaarde aan de aftrap te staan in vervulling gaan. Hij kreeg een basisplaats toegewezen. D’Hoore bedankte zijn coach voor het vertrouwen door een glansprestatie neer te zetten tijdens de wedstrijd. De mooie overwinning was niet uitsluitend te danken aan D’Hoore, maar aan de sterk presterende Merelbeekse ploeg als geheel. Elk teamlid droeg bij aan de ruime overwinning. D’Hoore nam twee uitstekende assists voor zijn rekening, terwijl Soli, Ademoglu en Binst de doelpunten maakten die resulteerden in een alleszeggende 1-4 eindscore.

Het was KFC Merelbeke die al van bij de aanvang de wedstrijd volledig in handen nam. Het kon al meteen prijs zijn geweest toen D’Hoore een asssit op de knikker van Binst verstuurde. De geplaatste kopbal van Binst bleef evenwel tergend op de dwarsligger rollen en viel dan uiteindelijk op de doellijn waarna de KSVO defensie met knikkende knieën al een eerste maal goed weg kwam. 

Vervolgens pakte Ademoglu uit met een knap afstandsschot waarmee hij thuisdoelman Verbrugge tot een fikse parade dwong. KSVO kon hier weinig tegenover zetten en Merelbleke bleef voluit voor de aanval gaan. Antwi forceerde de doorbraak op rechts en met een listige inspeelbal bediende hij Soli die hard en geplaatst binnen knalde (0-1 ‘13min.). Soli pakte vervolgens zelf uit met een knappe infiltratie, maar kwam door goed verdedigend werk niet aan trappen toe. Een hoekschop van D’Hoore zou aan de basis liggen van de 0-2, want Ademoglu stond goed geplaatst om de dubbele voorsprong met een knap geplaatst schot tegen de Oudenaardse netten te jagen (0-2 ‘30min.) . Toen pas kwam Oudenaarde aan een eerste kans toe. Spileers drong diep door in de KFCM defensie waardoor hij in duel kwam met De Ruyver en nogal gemakklijk en theatraal neer ging in de zestien. Scheidsrechter Verbeke liet zich vangen en gaf de penalty in geschenkverpakking aan Oudenaarde. Heirwegh trapte de aansluitingstreffer voorbij Maes (1-2 ‘34min.) . Kort voor de pauze verstuurde De Mey nog een kruisraket op de vuisten van Verbrugge.

Ook na de rust bleef Merelbeke aan zet. D’Hoore nam de linker flank volledig voor zijn rekening en verstuurde aan de achterzlijn een gemeten voorzet op de knikker van Binst, die de 1-3 buiten bereik van Verbrugge in de kooi devieerde (‘50min.) . Oudenaarde kwam nu bijna helemaal niet meer in het stuk voor, maar doelman Maes moest toch een tweetal keren zeer attent zijn om pogingen van Cnudde en Jourquin in hoekschop te deviëren. Spelverdeler Ademoglu moest noodgedwongen zijn uitstekende wedstrijd staken toen hij via een contact een flinke snijwonde op de knie opliep. Merelbeke loerde nu vooral op de counter en het was Binst die na een lange run door het middenveld met een gemeten assist Soli op weg zette naar zijn tweede doelpunt van de avond en zo de alles verlossende 1-4 eindstand tegen de touwen mocht jagen (’ 69min.). De oververdiende overwinning kwam niet meer in gevaar en Merelbeke kon aan een leuke busrit huiswaarts beginnen. De Merelbeekse aanhang vierde lustig mee. Volgende zondag gaan we voor een tweede maal op rij op verplaatsing naar Sparta Petegem. Benieuwd of we tegen hen ook de goede prestatie van de heenronde kunnen herhalen? allen daarheen!

Vergelijkbare berichten