Bekeravontuur eindigt met opgeheven hoofd in Knokke (3-0)

KFC Merelbeke kon met opgeheven hoofd de terugreis aanvatten uit Knokke, want de 3-0 verliescijfers vertaalden geenszins het beeld van de wedstrijd. Knokke scoorde wel de 1-0 openingstreffer via Vanraefelgem, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in het zeer gevarieerde en aanvallend spel van Merelbeke. Binst, Antwi en Soli kregen de kans om Merelbeke langszij te trappen, maar een subliem keepende doelman Goblet haalde telkens de hete aardappels uit het vuur voor zijn slap presterende teamgenoten. 

De 1-0 ruststand vertaalde dan ook geenszins de verhoudingen op het veld. Kort na de pauze bewees de thuisploeg wel zijn dodelijke efficiëntie toen Naessens al meteen een eerste kans voorbij Maes trapte (2-0). 

Een opdoffer tegen de gang van het spel in, maar Merelbeke rechtte de rug en reageerde via Soli die doelman Goblet tegenvoets probeerde te vloeren, maar ook nu gaf het Knokse sluitstuk geen krimp. Even later schilderde Soli een voorzet op de knikker van Van Keer, maar wederom pakte Goblet uit met een Mirakelredding. 

Knokke tekende daarna wel voor zijn beste actie van de wedstrijd, wanneer ze de KFCM defensie vakkundig uittikten en invaller Mfumu de 3-0 buiten bereik van Maes trapte.

Coach De Schryver zag wel dat het goed geweest was en het er met een beetje meer geluk heel anders kon uitgezien hebben. Hij vertaalde dit later ook zeer correct op de persconferentie. Vast staat dat KFC Merelbeke meer dan klaar is voor de competitiestart van komende woensdag tegen KVK Ninove.

Vergelijkbare berichten