Cercle Brugge betaalt cash voor gemaakte fouten tegen zeer efficiënt en lucratief voetballend KFC Merelbeke (0-3)

Cercle Brugge speelt vanaf huidig seizoen ook in de mooie accommodaties van KSV Oostkamp en zo reisde KFC Merelbeke al voor een tweede maal dit seizoen af naar de Brugse deelgemeente. Het heeft wel altijd iets speciaals om tegen de aankomende talenten van een pro league team te kunnen spelen en zo was het Merelbeekse elftal ook voldoende gemotiveerd om er de volle buit binnen te halen en zo de spons te vegen over de voorbije drie verliesbeurten. Ook Coach De Schryver wou absoluut terug de zoete smaak van de overwinning proeven en zo was er ook wel de nodige druk om deze broodnodige overwinning binnen te sleuren, wou KFCM de aansluiting met het koppeloton van de rangschikking niet verliezen.

De thuisploeg pakte meteen uit met een snelle en vrij agressieve start waarbij ze Merelbeke bij de lurven probeerden te vatten. 

Deze blits start had succes want El Bahri nam een gemeten voorzet meteen op de slof waarna het gevaarlijk vluchtschot gelukkig voorlangs dwarrelde.Vervolgens lanceerde diezelfde El Bahri een voorzet van de loepzuiverste soort, maar de KFC defensie kwam ook nu goed weg toen Ouattara het leer voorlangs knikte. Toen Liet jong Cercle zich op een eerste foutje betrappen en betaalde dit meteen cash toen Antwi de bal afsnoepte en met een splijtende pas de goed gevolgde Mjahed op weg zette naar de 0-1 voorsprong (‘11min.). Merelbeke begon zich nu meer en meer te mengen in de debatten en tekende een formidabele combinatie op het veld waarbij Antwi en De Mey de plaatselijke defensie kundig op een hoopje tikten en Binst jammer genoeg keihard besloot op doelman Langenbick. Binst moest evenwel niet lang wachten op persoonlijk succes, want toen hij doelman Langenbick iets te ver uit zijn doel zag staan pakte hij aan de middenlijn uit met een formidabel lobschot dat net onder de Brugse dwarslat binnen viel (0-2 ‘23min.) Een echte wereldgoal!

Antwi besloot vervolgens eerst nog net over de dwarslat na een puike één-twee met De Mey, maar toen Audenaert hem vervolgens ook door de plaatselijke defensie loodste, pakte de Merelbeekse balgoochelaar uit met een sublieme dribbel, waarna hij de verlossende 0-3 netjes buiten bereik van Langenbick plaatste. (0-3 ‘44min.) Merelbeke ging de rust in met de geruststellende voorsprong en beperkte zich erna tot controle van de wedstrijd. Cercle probeerde wel om toch nog een doelpuntje te forceren, maar moest tot de vijfentachtigste minuut wachten eer invaller Gega een mooie voorzet van Callens net over de dwarsbalk knikte. Merelbeke versierde nog enkele mooie countermogelijkheden, maar telkens liep het mis in de zone van de waarheid. En zo werd de 0-3 ruststand ook de eindstand

Vergelijkbare berichten