Betwistbare penalty in geschenkverpakking en vermijdbaar doelpunt doen KFC Merelbeke de das om bij De Kloppers te Ninove. (KVK Ninove 3-2 KFC Merelbeke)

KFC Merelbeke zorgde bij de start  van de competitie op de Molenkouter nog voor de verrassing van de eerste speeldag door met 3-1 van KVK Ninove te winnen. Dit zou de start inluiden van een mooie reeks, maar inmiddels werd deze alweer te niet gedaan door het toch wel zeer onregelmatig acteren van ons fanion team. Te veel wedstrijden werden in het recente verleden afgesloten met een “net niet” gevoel, waardoor Merelbeke wegzonk naar de buik van de rangschikking. Ook na de wedstrijd op het veld van De Kloppers in Ninove bleef de ganse KFCM familie achter met een wrang gevoel, want ook nu had er veel meer in gezeten.

Ninove was vooral tijdens eerste helft efficiënter aan de bal, maar ook Merelbeke liet zichzelf van zijn beste kant zien tijdens een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij beide teams voluit voor de aanval kozen. Een best te pruimen wedstrijd dus. Ook voor de neutrale toeschouwer. Merelbeke voetbalde een eerste kans samen via voorbereidend werk van Antwi, maar Soli besloot te zwak in de handen van doelman Van Den Noortgate. Vervolgens drong Verhelst diep door in de Ninoofse aanvalszone waarna hij uitpakte met een harde trap richting Van Den Noortgate. Het Ninoofse sluitstuk moest de harde knal lossen, maar maar geen enkele Merelbekenaar was gevolgd om de wenkende rebound binnen te trappen. Ninove had wel meteen prijs bij zijn eerste hoekschop. Dibola profiteerde van een misverstand in de KFCM defensie om op aangeven van Romero de 1-0 binnen te borstelen.

Merelbeke was op achtervolgen aangewezen maar ging voluit op zoek naar de gelijkmaker. Het was Antwi die met een geplaatste krul richting kruising dichtbij kwam. Ook doelman Maes moest terug aan het werk toen hij met een parade een knal van Polizzi in hoekschop moest verwerken. Toen begon Merelbeke aan de knapste aanval van de eerste periode. Ademoglu zorgde voor het voorbereidend werk en via Veeckman belandde het leer bij Antwi die hard, maar toch wel enigszins onbesuisd over de dwarsbalk trapte. Ninove was vervolgens een tweede maal zeer efficiënt. Een metertje of drie buiten de grote rechthoek kreeg Bael te veel vrijheid waarna hij een kruisraket richting Maes afvuurde. De Merelbeekse doelman was verrast en kon het leer onvoldoende deviëren om de 2-0 ruststand te voorkomen.
Merelbeke kwam vol met goede intenties uit de kleedkamer en ging voluit op jacht naar de aansluitingstreffer. De Merelbeekse kansen volgden al snel, maar het was scheidsrechter Van Gastel die eigenlijk de wedstrijd besliste toen hij de Ninovieters “out of the blue” een toch wel zeer betwistbare strafschop toestond na een scrimmage voor het Merelbeekse doel. Romero nam het geschenk met de grote strik maar al te graag in ontvangst en trapte de 3-0 hard voorbij Maes. Een geprikkeld Merelbeke liet zich evenwel niet van de wijs brengen en schakelde over op een half uur powerplay van hoog niveau. Invallers D’Hoore en Boskamp lieten zich van hun beste kant zien en zorgden mee voor een indrukwekkend half uur voetbal van Merelbeke. De kansen volgden dan ook  in sneltempo, evenwel zonder onmiddellijk succes.

Het was Soli die op aangeven van D’Hoore de inmiddels oververdiende 3-1 tegen de Ninoofse netten joeg. Merelbeke bleef de wankelende Ninoofse defensie bestoken. Ademoglu kon evenwel het leer niet kaderen toen hij volledig vrijstaand op doel mocht afwerken en de reuzenkans rakelings naast de doelpaal plaatste. De hard werkende Binst pakte dan uit met een fenomenale diepe bal waarmee bij “Bossie” Boskamp op weg zette naar de aansluitingstreffer die hij wel heel knap en hard voorbij Van Den Noortgate trapte.(3-2). De Merelbeekse aanhang begon nu echt wel in een stunt te geloven, maar scheidrechter Van Gastel eiste eerst nog  een bedenkelijke glansrol op toen hij Ninovieter Mariën slechts met geel bestrafte na een donkerrode en regelrechte aanslag op de enkels van Antwi. De tijd tikte nu genadeloos weg, maar toch zou Merelbeke nog voor één echte doelkans zorgen. D’Hoore pakte uit met een zoveelste strakke voorzet richting doel, maar Soli knikte dé kans op de gelijkmaker binnen het bereik van Van Den Noortgate. Merelbeke kon terugblikken op een heel degelijke wedstrijd waarna veel het te karig werd beloond voor het geleverde spel. Ook nu was het “net niet” gevoel overheersend. Een gelijkspel had een correctere weergave van de wedstijd geweest maar met “als” en “had” kopen we natuurlijk weinig.

Vergelijkbare berichten