Tergend spelend Mandel United haalt slag niet thuis. (1-1)

Ook in de heenronde op het veld van Mandel United was Merelbeke de veruit best voetballende ploeg, maar ondanks tachtig procent balbezit en een drietal reuzenkansen kreeg het uiteindelijk toch het deksel op de neus. Ook nu dreigde in de thuiswedstrijd tegen een zichzelf ingravend Mandel een zelfde scenario. Een zeer gemotiveerd Merelbeke claimde ook nu het meeste balbezit, maar voetbalde zich eigenlijk suf tegen de stugge West-Vlamingen.

Zo sloot Solie al bij aanvang van de wedstrijd een leuke aanval af, maar trapte het leer ongelukkig  tegen het doelhout. Er was al ruim twintig minuten spel voorbij eer Mandel zich een eerste maal toonde via een afstandsschot van Desot.

Merelbeke bleef op zoek gaan naar een treffer en speelde Mandel met een leuke combinatie van het kastje naar de muur, maar Soli verslikte zichzelf in de controle en trapte onbegrijpelijk naast. Met uitzondering van een schot voorlangs kon Mandel United hier weinig tegenover zetten en beperkte zich vooral tot het afslaan van de bijna constant aanwezige Merelbeekse dreiging. Vooralsnog kon Merelbeke de hele en halve kansen niet verzilveren. De Mey kon van dicht bij afdrukken en ook Soli sloot kort voor de pauze nog een leuke Merelbeekse aanval af met een vluchtschot, maar beiden vonden een goed keepende doelman Deré op hun weg.

Kort na de pauze kreeg Merelbeke dan helemaal het deksel op de neus. De bezoekers pakten uit met een blitzstart. Mandel verraste met een snelle infiltratie oprechts en Vervaecke trapte aan de tweede paal de 0-1 voorsprong binnen. 

De bezoekers begonnen vervolgens  aan een loopgraven oorlog en een tergend spelletje tijdrekken. Merelbeke stond voor een loodzware opdracht om dit nog recht te trekken, want ook nu wou het aanvankelijk niet lukken. Een fel aandringende Ademoglu probeerde als draaischijf wel de bakens te verzetten, maar Merelbeke liep zich steeds vast in het spinnenweb van de West-Vlamingen. Een misverstand tussen Verhelst en doelman Maes leidde bijna tot een tweede bezoekende treffer, maar gelukkig kon Maes de lont nog uit het kruitvat halen met een puike redding. Met de moed der wanhoop bleef Merelbeke toch op zoek gaan naar gerechtigheid en uiteindelijk lukte het toch toen De Mey een leuke assist afleverde en zo Richard Antwi op weg zette naar de inmiddels over verdiende gelijkmaker (1-1 ‘88min.)

Op basis van de inzet en het geleverde spel verdiende Merelbeke echt deze wedstrijd te winnen, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een puntendeling.

Vergelijkbare berichten