Billijk gelijkspel na best genietbare derby tegen KSV Oudenaarde (1-1)

Dat een derbywedstrijd tegen KSV Oudenaarde nog steeds tot de verbeelding spreekt was te merken aan het zeer talrijk opgekomen publiek in sportpark Molenkouter. De zenuwen stonden dan ook hoog gespannen na de voorbije drie nederlagen waarbij Merelbeke – het moet gezegd- niet altijd evenwaardig beloond werd voor het geleverde spel. Toch moest een nieuwe nederlaag ten allen prijze vermeden worden, wou de onzekerheid nog niet meer in het spel van het Merelbeekse fanion sluipen. Redenen genoeg dus om er een mooi duel van te maken tegen de nummer drie van de rangschikking. Ondanks het felle regenweer lag het speelveld er ook als een groen biljartlaken bij, met de complimenten van de redactie aan de gemeentelijke greenkeepers.

Het talrijk aanwezige publiek kreeg een mooie return on investment want beide teams hadden er duidelijk zin in van bij de aanvang.
De bezoekers zorgden via een vrijschop voor het eerste latent gevaar, gevolgd door een hoekschop van Merelbeke die door Verhelst over de kooi werd geknikt. Daarmee was de aanvangsfase in evenwicht. Merelbeke zocht en vond de combinatie en Mjahed besloot voorlangs na voorbereidend werk van Binst. 

De Ruyver knikte eerst nog een Merelbeekse hoekschop hoog over de dwarsbalk maar bij Oudenaarde waren ze efficiënter want toen een bezoekende hoekschop niet goed weggewerkt werd, stond kapitein Heirwegh op de goede plaats om de rebound buiten bereik van doelman Maes in doel te borstelen (‘37min. 0-1). Merelbeke liet zich evenwel niet kisten door deze achterstand en De Mey pakte uit met een lange afstandsraket die jammer genoeg, net buiten het bereik van doelman Verbrugge, op de Oudenaardse dwarsbalk beukte. Het zou toch wederom niet waar zijn zeker? Merelbeke bleef de bezoekers onder druk zetten en kort voor de pauze bediende Mjahed zijn maatje Binst, maar ook hij kon zijn schot niet kaderen.
Een merkelijk geprikkeld Merelbeke ging na de pauze meteen op zoek naar de gelijkmaker. Veeckman zorgde voor een eerste moment toen hij hard op doel trapte binnen bereik van Verbrugge. Ook het afstandsschot van Verkindere zeilde maar een half metertje over doel en vervolgens zag Soli zijn grondscherend schot voorlangs schuiven. Oudenaarde moest in de ankers en Binst knikte vervolgens een voorzet in handen van Verbrugge.

De Merelbeekse mogelijkheden volgden in sneltempo, maar even werd het thuispubliek opgeschrikt toen een scherpe Oudenaardse counter tot een doelpunt leidde, maar gelukkig ging het bezoekende feest niet door wegens handspel. Verkindere pakte terug uit met een afstandsknal. Verbrugge moest het harde schot noodgedwongen lossen, maar Merelbeke kon niet profiteren van deze 100% mogelijkheid. Het was opletten voor een volgende Oudenaardse snelle counter waarbij De Buysscher alleen op Maes kon afstormen, maar gelukkig besloot hij de loepzuivere mogelijkheid over het Merelbeekse doel. Soli besloot voorlangs, Verhelst verlengde een hoekschop naast en Boskamp trapte een leuke assist in de vlucht over de Oudenaardse kooi, waarmee de mogelijkheden zich opstapelden, maar vooralsnog was het geluk niet aan de Merelbeekse zijde. Toch zou de thuisploeg loon naar (hard) werken krijgen toen Binst voor een zoveelste maal infiltreerde en de puike assist afleverde aan De Mei die keihard en tegenvoets de over verdiende 1-1 voorbij Verbrugge trapte (83min.). Gerechtigheid eindelijk geschied! Rogiers had op aangeven van een zeer hard werkende Binst nog de winnende treffer aan de voeten maar doelman Verbrugge stak met een ultieme save een stokje voor een groot Merelbeekse feest.

Vergelijkbare berichten