KFC Merelbeke brengt punt mee van West-Vlaamse uitstap naar KVK Westhoek (0-0).

Een scoreloos gelijkspel was uiteindelijk het beste wat de Merelbekenaars konden uit de brand slepen tegen een fel van zich afbijtend KVK Westhoek. De in puntennood verkerende West-Vlamingen ontsloegen vorige week nog hun hoofdcoach in de hoop op betere tijden, maar de verwachte ommekeer met een glansprestatie en overwinning tegen Merelbeke kwam er echter niet. Ook de klimatologische omstandigheden met een strakke wind over de lengte van het veld werkte splijtend voetbalspel niet echt in de hand. 

Toen Binst in de eerste helft een rebound tegen de plaatselijke netten knalde dacht de Merelbeekse aanhang op voorsprong te klimmen, maar dé lijnrechter stak zijn vlaggenstokje voor de bezoekende feestvreugde wegens buitenspel. Ook doelman Maes moest stevig aan het werk om eerst een knal van Cremers onschadelijk te maken en moest daarna de concentratie bewaren bij een tweetal gevaarlijke vrijschoppen. Na de rust joeg coach De Schryver zijn manschappen naar voor en gedragen door het windvoordeel knokte Merelbeke zichzelf toch ietwat beter in de wedstrijd

Ook tegenslag was het Merelbeekse deel, want de vrij staande De Ruyver knalde aan de tweede paal een assist van Verheyden eerst nog tegen de dwarsligger, waarna de goed gevolgde De Mey het leer wederom tegen het doelhout devieerde. Hoeveel tegenslag kan je hebben?Ook bij Westhoek klonk duidelijk gemor in de tribunes toen twee grote plaatselijke mogelijkheden vakkundig de nek werden ongewrongen. De Mey trapte als apotheose nog een tweetrapsraket op de vuisten van doelman Dannel, maar dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Coach De Schryver koos eieren voor zijn geld en kon zich uiteindelijk best verzoenen met een puntendeling.

Vergelijkbare berichten