KFC Merelbeke temt Wetterse Leeuwen met 2-5 overwinning

KFC Merelbeke maakte van zijn kortste verplaatsing van de competitie naar het Marcel De Kerpel stadion te Wetteren een leuke trip door de Wetterse Leeuwen in eigen huis te gaan verslaan. Niet dat de thuisploeg zich zo maar gewillig naar de slachtbank liet leiden, verre van, maar uiteindelijk toonde Merelbeke toch over meer maturiteit én kwaliteit te beschikken en bezegelde het zo het lot van de thuisploeg met een forse 2-5 overwinning. 

Het was topscorer Binst die al meteen zijn doelpuntensaldo opkrikte toen hij in de zevende minuut van de wedstrijd een voorzet van De Mey onhoudbaar tegen de touwen knikte. Lang kon Merelbeke evenwel niet van zijn  vroege voorsprong genieten, want toen Lamrani een boulevard aangeboden kreeg, maakte hij hier gretig gebruik van en knalde met een knap schot de gelijkmaker buiten bereik van Maes.(1-1 ‘10min.) Merelbeke bleef evenwel hoofzakelijk acteren op de helft van Wetteren en ging gretig op zoek naar de voorsprong. Binst knikte een assist van Mjahed een metertje over de dwarsligger en Mjahed zelf was ook dichtbij een treffer toen zijn schot de deklat likte. Wetteren kon zich nogmaals onder de druk van Merelbeke uit voetballen en Van Calenbergh trapte het leer vervaarlijk voorlangs de kooi van Maes.

 Merelbeke was even de pedalen kwijt en Wetteren voetbalde zich beter in de wedstrijd. Merelbeke kwam zelfs met de schrik weg en El Hamdaoui redde tot twee maal toe de meubelen toen hij eerst een pegel van Van Calenbergh op de lijn keerde en vervolgens een Olympische hoekschop van Lamrani uit de kruising knikte. Merelbeke was even van slag maar zorgde evenwel voor de laatste kans voor de rust toen Soli alleen kon opduiken voor doelman Van Wassenhove, maar nogal onbesuisd en te zwak afwerkte.

Merelbeke kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en ging meteen terug op jacht naar de voorsprong. El Hamdaoui trapte het leer voor doel, Soli ging in duel met doelman Van wassenhove en Binst stond op de goede plaats om de rebound en zijn tweede van de namiddag tegen de touwen te knikken. (1-2 ‘53min.) Merelbeke was nu echt op dreef en voetbalde de Wetterse defensie op een hoopje. Van Wassenhove pakte eerst nog uit met een fenomenale redding, maar het leer viel voor de voeten van Mjahed die 1-3 voorsprong keihard in doel ramde. Merelbeke op rozen? Dacht u? Toch niet! Merelbeke moest even gas terug nemen na de blitzstart en liet Wetteren toch weer in de wedstrijd komen toen scheidsrechter Windels de bal op de stip plaatste na een toch wel zeer licht toegekende strafschop. Broeckaert nam het geschenk in ontvangst en trapte de 2-3 aansluitingstreffer voorbij Maes.

Even was het echt schrikken toen Wetteren de 3-3 tegen de netten meende te jagen, maar lijnrechter Snoeck begroef al vlug de plaatselijke feestvreugde. Toch was het opletten geblazen voor de blijvend aandringend Wetteren, maar toen invaller Boskamp uitpakte met een knappe infiltratie en het leer buiten bereik van Van Wassenhove in doel krulde bezegelde hij hiermee helemaal het lot van de thuisploeg.(2-4 ‘75min.) Ook Binst dacht zijn topscorers nog wat meer glans te geven toen hij gepast in de ruimte dook en alleen afstormde op doelman Van Wassenhove, maar hij trapte de 100% kans tegen alle verwachtingen in langs de verkeerde kant van de doelstaak. Toch zou de hard werkende Binst nog betrokken zijn bij de vijfde Merelbeekse treffer toen hij met een knappe deviatie onbaatzuchtig de assist afleverde voor De Mey, die de ruime 2-5 overwinning op het scorebord trapte. Met deze mooie overwinning wipt Merelbeke over SC Dikkelvenne en prijkt het nu op een zeer mooie derde plaats in de rangschikking.

Vergelijkbare berichten