Gedeelde tweede plaats na 2-1 winst tegen KM Torhout

Geloof het of niet, maar KFC Merelbeke prijkt na de achtentwintigste speeldag en de 2-1 winst tegen het West-Vlaamse Torhout op een heel mooie, weliswaar gedeelde, tweede plaats in de rangschikking. Dit is meteen de hoogste notering sinds KFCM zijn debuut maakte in tweede afdeling, en daar mogen we zelf, maar vooral de sportieve staf en de spelerskern, heel trots op zijn.

Merelbeke kreeg deze overwinning ook niet zo maar in de schoot geworpen, want de bezoekers uit Torhout boden meer dan stevig weerwerk. Het werd dan ook een wedstrijd waarbij beide teams afwisselend elkaar het vuur aan de schenen legden, maar uiteindelijk kon Merelbeke voetballend toch het overwicht nemen en met twee knappe doelpunten trokken de keurroepen van coach De Schryver het laken volledig naar zich toe. De eerste kans van de wedstrijd was evenwel voor de West-Vlamingen toen Tanghe een voorzet van Vandekerckhove gevaarlijk richting doel devieerde, maar Maes was attent en klemde autoritair het leer. De eerste echte mogelijkheid voor Merelbeke was al meteen succesvol.

 Balgoochelaar Falzone kneep in zijn gekende stijl naar binnen en zette voor, maar de bal caprioleerde via een Torhouts been op de knikker van Van Laere die doelman Dutoit tegenvoets te grazen nam. (1-0 ‘12min.) Torhout draaide als reactie de gaskraan volledig open en toen Andries een voorzet van Pyck richting doel knikte, moest een zeer attente Maes wederom aan het werk. Ook De Ruyver was bij de pinken, want hij blokte een harde knal van de zeer bedrijvige Vandekerckhove. Eigenlijk moest Merelbeke met een voorsprong de rust zijn ingegaan want de aanval dat het kort voor de pauze op het veld tekende was van sublieme makelij. Na een heel knap staaltje combinatievoetbal was het uiteindelijk Verkindere die aan de achterlijn een loepzuivere assist richting Van Laere verstuurde, maar deze was iets uit evenwicht en knikte het leer in handen van doelman Dutoit.
Ook de eerste mogelijkheid  na de pauze mocht Merelbeke op zijn conto schrijven. De Mey kraakte half zijn schot na een voorzet van Falzone. Torhout probeerde hoog te storen, maar Merelbeke kon hierdoor een aantal keer gevaarlijk counteren. 

Verheyden forceerde na een snelle counter op links wederom de doorbraak en Van Laere knikte de loepzuivere assist staalhard tegen de Torhoutse netten (2-1 ‘65min). De intussen verdiende Merelbeekse voorsprong was een feit. Torhout probeerde het tij te keren met hoge druk maar kon de KFCM defensie voorlopig niet in de fout dwingen. Toch werd het nog een keer zeer warm voor  de kooi van Maes toen Andries een gevaarlijke voorzet net naast het doelhout devieerde, maar dit zou meteen ook het laatste echte wapenfeit van de bezoekers zijn. Kapitein Dean Van Den Winckel zorgde nog voor Merelbeeks animo toen hij net buiten de grote rechthoek uithaalde met een verschroeiend afstandsschot, maar de kruisraket beukte staalhard op de dwarsligger. Falzone mocht dan via een vrije trap voor de laatste Merelbeekse mogelijkheid tekenen, maar zijn geplaatste krul draaide een half metertje naast de Torhoutse kruising. Scheidsrechter Platteau vond dat het goed geweest was en Merelbeke kon terug een mooie driepunter aan zijn puntentotaal toevoegen. Het prijkt hiermee zelfs op een hele mooie gedeelde tweede plaats in de rangschikking.

Vergelijkbare berichten