Voorde Appelterre ploft KFC Merelbeke deksel op de neus in blessuretijd (2-3)

Zondagmiddag 5 mei jongstleden was KFC Merelbeke reeds toe aan zijn laatste thuiswedstrijd van dit lange seizoen. Heel wat volk was dan ook komen afzakken voor deze interessante voetbalmatch tussen KFC Merelbeke en Voorde Appelterre, waarna de traditionele BBQ volgde van onze KFCM supportersclub.

De tribunes waren dus goed gevuld met enthousiaste fans die uitkeken naar een spannende doch beklijvende eindeseizoenswedstrijd.

Merelbeke begon het beste aan de wedstrijd en versierde al vlug enkele halve kansen zonder echt héél gevaarlijk te worden. Voorde beperkte zich vooral tot controlerend voetbal en Merelbeke had het moeilijk met de hoge druk van de bezoekers. Tegen de gang van het spel in was Voorde efficiënter, want In de 18e minuut werden de bezoekers rijkelijk beloond met een corner die leidde tot een nogal lucky goal van Andel.

KFC Merelbeke maakte een sterke comeback in de tweede helft. Topschutter Nico Binst maakte al snel gelijk met een harde knal voorbij Figys, waarna een vijftal minuten later de afscheidnemende Verkindere op aangeven van D’Hoore de thuisploeg op de inmiddels verdiende 1-2 voorsprong knalde.

Voorde Appelterre gaf echter niet op en de zeer opvallende invaller Movoto maakte gelijk via een snelle bezoekende counter. Terwijl alle aanwezigen zich al opmaakten voor een puntendeling draaide Voorde nogmaals het gas open. Maes kon een harde afstandsknal niet klemmen en Movoto was er als de kippen bij om de rebound en het winnende doelpunt binnen te borstelen. Het deksel op de neus ploffend van KFC Merelbeke.

Uiteindelijk was het dan toch Voorde Appelterre die maar al te graag de overwinning en de driepunter mee naar huis nam.