KFC Merelbeke wint bij rode lantaarn Erpe Mere United (0-3)

Als men tegen de hekkensluiter van de rangschikking speelt wordt er van uit gegaan dat men de wedstrijd wint, maar men zou geenszins de kost willen geven aan ploegen die bij een rode lantaarn puntenverlies leden. Over de verplaatsing naar de hekkensluiter van de competitie werd dan ook met enige voorzichtigheid uitgekeken door onze sportieve staff. Coach De Schryver behoedde zijn manschappen dan ook voor een al te nonchalante aanpak. Vooral tijdens de eerste helft kon KFC Merelbeke aanvankelijk geen afstand nemen tegen het goed in de organisatie spelend Erpe-Mere. Het was zelfs even opletten voor enkele gevaarlijke prikken van de thuisploeg, maar uiteindelijk trok KFCM het laken volledig naar zich toe met enkele zeer knappe goals en een mooie 0-3 overwinning.

Merelbeke kon al na de tweede minuut op voorsprong hebben gestaan toen Verheyden knap voorzette op links, maar Falzone trapte de opgelegde kans pal op doelman Godijn. Ook Rogiers had toen nog niet de nodige meeval, want even later knikte hij een hoekschop van Falzone net over de dwarsbalk. Het was evenwel opletten voor de steriele prikken van de thuisploeg toen eerst Laurent de doorbraak forceerde en daarna een plaatselijke vrijschop dreigend in het pak viel, maar doelman Maes voorkwam telkens grotere averij met zeer gevatte tussenkomsten. Merelbeke bleef evenwel heel hoog op de helft van de tegenstander acteren en het was Binst die zichzelf met een hele knappe actie en kapbeweging door het centrum van de thuisdefensie wurmde, maar groot was zijn verwondering toen hij zijn geplaatst schot rakelings naast het doelhout zag bollen. Kort voor rust kwam ook De Mey nog dicht bij de openingstreffer, maar ook hij strandde wederom op doelman Godijn.

Na de rust kwam Merelbeke nog gedrevener uit de kleedkamers en meteen werd de thuisploeg op eigen helft gedrukt.

Het duurde dan ook niet lang eer Merelbeke aan zijn eerste kans toe kwam. Het was de kwikzilveren Falzone die de 0-1 op het bord trapte met een zeer mooi afstandsschot, waarbij hij de lokale doelman geen enkele kans gaf. (‘60min.). Even later pakte diezelfde Falzone uit met een mooie actie en assist op links, maar de goed gevolgde Verkindere trapte in de vlucht naast de kooi. Falzone zou ook aan de basis van het tweede Merelbeekse doelpunt liggen, want hij schilderde een hoekschop op de knikker van de vrij staande Rogiers, die met een echte buffelstoot de 0-2 tegen de touwen joeg.(‘70min.) Merelbeke bleef op jacht gaan naar een derde treffer en de volgende kans kwam er ook snel aan na een snelle splijtende counter, maar Verheyden trapte de loepzuivere assist van dichtbij over de dwarsbalk. Toen was de mooiste Merelbeekse treffer van het lopende seizoen nog in de maak, want topscorer Binst pakte uit met een echte beauty waarbij hij van op de middenlijn een iets te ver uit zijn doel staande Godijn te grazen nam met een enig mooi lobbaldoelpunt. (0-3 ‘82min.) Merelbeke stak met deze knappe overwinning een volgende mooie driepunter op zak en stijgt hiermee ook naar een mooie zesde plaats in de rangschikking.