KFC Merelbeke wint vierpuntenwedstrijd tegen Jong Essevee met puike prestatie. (2-1)

De overwinning van de heenronde op het veld van Zulte Waregem betekende toen nog de kentering en de aanzet van een mooie puntenreeks na een onrustwekkende competitiestart (2 op 15) van KFC Merelbeke. De 1-2 winst werd toen door de Merelbeekse aanhang gezien als een regelrechte stuntzege op het veld van een toch wel gerenommeerde tegenstander. Voor de wedstrijd van de 22e speeldag in tweede afdeling moest KFCM ditmaal thuis de wei in voor een vierpuntenwedstrijd tegen het team dat met 30 punten de dichtste achtervolger in de rangschikking was. KFC Merelbeke had intussen heel wat vetrouwen getankt, maar het was toch afwachten of de stuntzege van de heenronde nogmaals kon herhaald worden. Dit zou later ook met een 2-1 overwinning bevestigd worden, maar het moet wel gezegd dat het Merelbeekse fanion een van zijn beste wedstrijden van het seizoen ten berde bracht, waardoor de bezoekers ditmaal heel wat minder sterk uit de verf leken te komen.

Het was de Merelbeekse topscorer Binst die op aangeven van Falzone kon afstormen op het Waregemse sluitstuk, maar een goed keepende Carnewal voorkwam de bezoekende achterstand met een puike redding. De bezoekers probeerden wel weerwerk te bieden, maar ze hadden duidelijk veel moeite met de hoge pressing van de Merelbeekse elf. Een afstandsschot van De Mey zeilde een metertje naast de Waregemse kooi. Diezelfde De Mey trapte vervolgens keihard op doel waarbij de bezoekende doelman zich in de kijker speelde toen hij ook het reboundschot van Verheyden uit zijn doelvlak ranselde. Even later was het wel prijs. De alsmaar beter acterende De Ruyver dook goed op aan de tweede paal en knikte een hoekschop van Falzone onhoudbaar tegen de touwen (1-0 ‘23min.) Binst kon net voor de rust nog een tweede maal alleen op doelman Carnewal afstormen, maar ook nu geraakte zijn plaatsbal niet voorbij de Waregemse doelman. De bezoekers waren toen nog niet echt tot in de zone van de waarheid doorgedrongen, want de KFCM defensie acteerde foutloos. Het enige bezoekende wapenfeit was een zwak schot van Sylla dat makkelijk door doelman Maes werd opgeraapt. Inmiddels werden de bezoekers ook gereduceerd, omdat Thiam Cheik Ahadou nogal onbezonnen zijn tweede geel karton onder de neus geschoven kreeg en een vervroegd douchebezoek kreeg aangeboden van scheidsrechter Hillewaere.

Na de pauze was het bezoeker Sylla die eerst voor latent gevaar zorgde, maar ook nu had doelman Maes weing moeite om de dreiging onschadelijk te maken. Een zeer goed acterend Merelbeke creëerde kans na kans, maar in de zone van de waarheid wou het maar niet lukken. Lievens nam in de vlucht een vrije trap van De Mey op de slof, maar het leer scheerde rakelings voorlangs. Toen de Mey zijn goede partij bekroonde met een splijtende assist aan Binst, knalde deze laatste het leer staalhard voorbij Carnewal en zo was de al iets geruststellendere 2-0 voorsprong een feit (‘65min.) De grootse Waregemse kans volgde al vlug, toen Merelbeke even de teugels loste en zo aan Sylla een boulevard presenteerde om alleen op doel af te stormen, maar ook ditmaal konden we rekenen op onze ervaren doelman Maes, die met veel bravoure het gevaar ontmijnde. Ook de bezoekende doelman kon zich nogmaals onderscheiden toen hij goed anticipeerde na een knappe combinatie tussen Falzone en De Mey. Invaller Tossavi solliciteerde nog naar een derde Merelbeekse goal, maar zijn schot was veel te zwak om doelman Carnewal in verlegendheid te brengen. Een heel eind in blessuretijd lukten de bezoekers dan toch nog hun eerredder toen Biebuyck een miscommunicatie van de KFCM afweer afstrafte met een kopbaldoelpunt. De oververdiende zege van Merelbeke kwam evenwel niet meer in gevaar en zo kon aan de punterkorf een mooie driepunter worden toegevoegd.

Vergelijkbare berichten