KFC Merelbeke wint sneeuwballengevecht tegen KVV Zelzate (3-0)

Na de te vermijden nederlaag op het veld van FC Gullegem stond KFC Merelbeke voor een zware opdracht en vijfpuntenwedstrijd tegen KVV Zelzate. Net als Merelbeke startten de bezoekers zeer goed aan de competitie met een puike 13  op 15, maar ook bij hen sloeg de motor daarna af waardoor ze inmiddels in de rangschikking weggezakt waren naar een dertiende plaats. Ook Merelbeke keek tegen een bijna identiek scenario aan waardoor deze vijfpuntenwedstrijd nog meer aan belang won. Wie zou over de beste stalen zenuwen beschikken? Merelbeke kon ook het broodnodige vertrouwen tanken door een rechtstreekse concurrent puntenloos huiswaarts te sturen, alvorens de twee laatste wedstrijden van de heenronde aan te vatten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar coach De Schryver stoomde zijn troepen goed klaar voor deze belangrijke treffer en onder een barre winterse sneeuwval bleek Merelbeke over de beste skiërs te beschikken en ging de kanaalploeg de boot in met een 3-0 verlies.

Merelbeke pakte meteen uit met een goede aanval via draaischijf Ademoglu, maar de voorzet viel vooralsnog niet in de goede zone. Verhelst forceerde daarna de doorbraak op links en stuurde De Mey de straat in die de doelkans in het zijnet besloot. Een goede start van de thuisploeg die meteen zijn intenties toonde. Habbas besloot een eerste bezoekende mogelijkheid ver naast de kooi van Maes. Verhelst forceerde wederom de doorbraak op de flank en zette gepast voor op de knikker van Binst die het leer jammer genoeg een metertje of twee over doel devieerde. Het was opletten voor de Zelzaatse prikken en Rogiers moest bij de pinken zijn toen hij een gevaarlijke actie van De Kerf moest ontmijnen. Merelbeke bleef evenwel de tegenstander hoog onder druk zetten en Binst sloot een te korte terugspeelbal bijna succesvol af toen hij het leer onderschepte en in de vlucht verschroeiend uithaalde, maar doelman Van Rie pakte uit met een supersave en behoedde zijn team voor de achterstand. Even later was het wel prijs voor Binst die op aangeven van Mjahed de Zelzaatse doelman op het verkeerde been zette en de inmiddels verdiende 1-0 in de mand dropte (‘20min.). Merelbeke bleef de beste combinaties op het veld tekenen en bleef zo de bezoekers onder druk zetten. Het was Gabriëls die de hete adem in de nek voelde van de aandringende Antwi en zo onverhoeds een voorzet van Afdemoglu in eigen doel borstelde. (2-0 ‘29min.).

Zelzate kreeg van scheidsrechter De Clerck een vrijschop op een leuke plaats net bijten de grote rechthoek, maar specialist Habbas trapte het leer in en op de Merelbeekse muur. De Mey pakte langs de overzijde uit met een leuke omhaal, maar ook hier dwarrelde de bal net naast de kooi. Kort voor de rust moet doelman Maes nog een hete aardappel uit het voor halen toen De Kerf alleen voor hem opdook en hij met lijf en leden de aansluitingstreffer voorkwam. Ook na de pauze bleef Merelbeke de wet dicteren. Ademoglu trapte net naast de Zelzaatse kooi. Vervolgens was Binst aan de beurt, die naast besloot op aangeven van Antwi. Zelzate ging wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ook een knal van Dassy kon doelman Maes niet doen wankelen. Het doelpunt viel evenwel langs de overzijde toen Merelbeke eerst de KVV defensie uit verband tikte en De Mey op aangeven van Binst de geruststellende 3-0 voorsprong op het bord mocht zetten. (‘64min). De wedstrijd werd door scheidsrechter De Clerck dan even op pauze gezet om de Merelbeekse sneeuwploegen te laten uitrukken en de lijnen sneeuwvrij te maken, maar ook na dit intermezzo konden de bezoekers geen bakens meer verzetten en zo had Merelbeke zijn broodnodige, maar evenzeer verdiende overwinning beet.

Vergelijkbare berichten