Merelbeke wint eerste voorbereidingswedstrijd tegen Eendracht Aalst.(2-0)

Coach Davy De Schryver koos met Eendracht Aalst al meteen een stevige en gerenommeerde tegenstander uit voor de eerste voorbereidingswedstrijd van het seizoen, maar toch kon hij achteraf terugblikken op een zeer geslaagde partij, waarbij de nieuwkomers, gesteund door de vertrouwde keurtroepen al meteen een aantal zeer knappe staaltjes voetbal lieten zien.
Het was nieuwkomer Lamin Soli die de score opende toen hij op het kwartier een combinatie in de zestien van Aalst knap tegen de Aalsterse netten devieerde. Aalst reageerde als door een wesp gestoken en doelman Maes moest al vlug alles uit zijn doelman arsenaal halen toen hij een pegel van Balesi van onder de dwarslat moest ranselen. 

De laatste kans van de eerste periode was wederom voor Merelbeke. Odoro counterde snel en via Hilal kwam het leer voor de voeten van De Mey die zijn geplaatst schot op de vuisten van doelman Swinnen zag strandden.
Ook na de pauze, en met een compleet ander team wist Merelbeke toch te imponeren. De zeer aanwezige Milan Boskamp pakte uit met een ver lobschot waarmee hij de Aalsterse doelman bijna te grazen naam, maar jammer genoeg viel het leer rakelings naast het doelhout. Even later zou Boskamp toch zijn eerste Merelbeekse treffer mogen vieren toen hij zichzelf in de zestien knap vrij draaide en de bal buiten bereik van doelman Swinnen in het mandje dropte, zoals zijn aanwezige grootvader Johan (Boskamp) het altijd zo mooi uitdrukt. 

Aalst kon er weinig tegenover zetten. De bezoekers kwamen evenwel nog dicht bij de aansluitingstreffer toen Van Den Eynde een vrijschop keihard op het doelhout mikte. Intussen was de reguliere speeltijd opgebruikt en de goed leidende scheidsrechter Koen De Smet  floot de openingswedstrijd van de oefenperiode naar het verleden.
Van komende vrijdag tot zondag vertrekt de A-kern, samen met de trainersstaf op stage naar Hombourg (drielandenpunt) en volgende woensdag om 20u00 volgt op sportpark Molenkouter al de tweede oefenpartij tegen Jong Lede.

Vergelijkbare berichten