KFC Merelbeke sluit voetbalseizoen in tweede afdeling af met een zeer mooie zesde plaats op de eindrangschikking. (KFCM 0-2 Jong Cercle Brugge)

KFC Merelbeke ontving zondag Jong Cercle Brugge in het nagelnieuwe Sportpark Molenkouter voor de slotspeeldag in tweede afdeling. Zowel KFCM alsook onze bezoekers maakten nog kans op een plaats in de eindronde voor promotie naar eerste nationale. Een wedstrijd met inzet dus, maar gezien KFC Merelbeke voorlopig geen ambities koestert om het nóg hogerop te zoeken, was winst voor Jong Cercle Brugge nog belangrijker. Cercle vroeg en bekwam wel een licentie. Tijdens de wedstrijd zelf toonde KFC Merelbeke zich evenwel voetballend de evenknie van de bezoekers en zo werd het een best aangename partij voetbal met diverse kansen aan beide zijden. Toch zouden enkele belangrijke fases in de wedstrijd beslissen over winst en verlies. Merelbeke verloor uiteindelijk via een zeer diskutabele strafschop en een late countergoal, al diep in blessuretijd, en zo gingen onze bezoekers uiteindelijk op een diefje met de winst en de hieraan verbonden kwalificatie voor de eindronde lopen.

Het was Cercle dat voor een eerste kans zorgde toen Vervaecke rakelings voorlangs trapte maar ook bij KFC Merelbeke zorgden ze al vroeg voor animo toen Verkindere een kruisraket afvuurde op het doel van Bruzzese die met een puike redding het leer uit zijn doelvlak ranselde.(‘10min.)

 Doelman Maes bleek ook nu terug de Merelbeekse rots in de branding, want toen wederom Vervaecke zo maar door het centrum van de verdiging wist te glippen vermeed hij een nakend doelpunt met een fenomenale redding.(‘25min.). Een gebalde vuist van Maes liet het belang van deze redding zien. Langs de overzijde had Bruzzese heel wat moeite met een schot van Oduro die hij in twee tijden onschadelijk moest maken (‘27min.) Beide teams hielden zo mekaar in evenwicht en er werd gerust met de brilscore.

Doelman Maes moest na de pauze het eerst aan het werk toen hij een grondscherend schot van Ximines met de vingertoppen in hoekschop moest deviëren. Toen boetseerde KFC Merelbeke de mooiste aanvallende actie van de namiddag op de grasmat. Via Verheyden en Binst kwam het leer voor de voeten van Verkindere die hard en geplaatst afdrukte buiten bereik van Bruzzese, maar het schot knalde nu keihard op het doelhout.(‘52min.) Zou het zo’n namiddag voor KFCM worden? 

Maar het werd nog erger toen Doelman Maes in een duel ongelukkig in botsing kwam met Lucker. Scheidsrechter Patrouille legde onverwachts de bal op de stip. Lucker zelf nam het geschenk gretig in ontvangst en trapte Cercle Brugge op voorsprong.(0-1 ‘56min.) Een gemotiveerd Merelbeke stelde alles in het werk om om de scheve situatie recht te zetten, maar het leer weigerde te rollen voor KFCM.  Binst trapte eerst van dichtbij voorlangs en Brusseze had dame Fortuna aan zijn zijde, toen Verheyden een hoekschop keihard richting eerste paal trapte, waarbij de bezoekende doelman het leer met groot geluk uit zijn doelvlak wist te grabbelen. De speltijd begon nu wel echt zienderogen te krimpen, maar bij KFCM deden ze er alles aan om toch nog een gelijkmaker uit de brand te slepen. KFCM gooide nog een laatste keer alles in de aanval, waarbij risico’s niet geschuwd werden. Al diep in blessuretijd lukte het Cercle Brugge om onder het Merelbeekse aanvallend geweld toch te counteren zo mocht El Bahri op een presenteerblaadje de 0-2 overwinning tegen de netten prikken.

Merelbeke kan mits een mindere start en een minder einde toch terugblikken op een schitterend voetbalseizoen 2022-2023 dat we met veel plezier met een gouden rand zullen inkaderen. Deze redactie wenst de volldeige sportieve staff en alle spelers te feliciteren met de behaalde mooie zesde plaats in de rangschikking. We tekenen nu reeds voor een gekijkaardige prestatie voor volgend seizoen.

Vergelijkbare berichten