De Mey, Boskamp en Binst trappen KFC Merelbeke naar mooie overwinning op Olsa Brakel.(0-3)

Dat Olsa Brakel een toch wel een mooie CV in het nationaal voetbal kan voorleggen weet ieder beetje voetballiefhebber, maar toch kunnen ze er niet echt spreken van een vrij denderend voetbalseizoen, want pas sinds de vorige speeldag waren ze er zeker van behoud in tweede afdeling. Voor Merelbeke, dat zonder veel grote problemen door de competitie dartelt was het afwachten of de twee voorbije nederlagen niet te veel twijfel in de hoofden van onze sterkhouders hadden gezaaid, want gelet op de nog altijd mogelijke promotie was het belangrijk om terug de goede vibe te vinden.


Gezien beide teams toch bevrijdt konden spelen beloofde het toch een leuke wedstrijd te worden, tussen twee voetballende teams. Enige spelbreker was wel de aanhoudende strakke wind die over de lengte van het veld blies en Merelbeke vooral tijdens de eerste helft parten speelde. Maar ondanks de moeilijke omstandigheden wisten de spelers van KFC Merelbeke zich goed aan te passen en al snel controle te krijgen over de wedstrijd.

Tijdens de eerste periode was het vooral Merelbeke die het speloverwicht naar zich toe trok, maar aanvankelijk zonder echt veel gevaar te kunnen creëren. Brakel zrgde via een kopbal van  D’Hondt voor een eerste mogelijkheid, maar echte uitgevoetbalde kansen bleven langs beide zijden zeer schaars.Er was al ruim een half uur wedstrijd gespeeld eer Merelbeke voor een eerste echte dreiging kon zorgen via hoekschop en dit zou meteen ook anomo zorgen. D’Hoore trapte de hoekschop aan de eerste paal, en via een Brakelse voet belandde het leer voor de voeten van De Mey die hard binnen knalde (0-1 ‘41min.)

Tijdens de tweede helft ging de vervelende wind liggen en kwam KFC Merelbeke steeds sterker opzetten. Olsa kon aanvankelijk nog een tweetal maal steriel dreigen via hoekschop, maar al snel viel de tweede goal langs de overzijde. Maes trapte ver uit, Binst controleerde het leer en Boskamp brak op snelheid door de verdedigende linies van Brakel waarna hij de 0-2 voorsprong  netjes voorbij doelman Otte in het mandje dropte. (’55 min.) Een prachtige snelle counter uit het boekje. Olsa Brakel werd steeds meer teruggedrongen en kon geen vuist maken tegen een foutloos controlerend KFC Merelbeke.

Het was uiteindelijk topscorer Nico Binst die Brakel de genadeslag toediende, toen hij een assist van D’Hoore staalhard voorbij Otte in doel ramde en daarmee de wedstrijd definitief besliste. ( 0-3 ‘75min.) Olsa Brakel probeerde nog wel met de moed der wanhoop, om iets op te zetten, maar het mocht niet meer baten.

De winst van KFC Merelbeke kwam niet meer in gevaar en zo schreven we terug een mooie driepunter bij in dit al mooie seizoen.

Volgende week zondag speelt KFC Merelbeke de laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen Voorde Appelterre. Er wordt veel volk verwacht op de Molenkouter want aansluitend is er ook de traditionele eindeseizoen BBQ van onze supportersclub.

Vergelijkbare berichten