Merelbeekse motor sputtert tegen rode lantaarn

Dat KFC Merelbeke niet aan zijn beste periode bezig is mochten de keurtroepen van coach De Schryver nu ook ondervinden tegen rode lantaarn Zulte Waregem, dat op de Molenkouter nog maar aan zijn tweede overwinning van het seizoen toe was. Merelbeke oogst hiermee een te karige zes op vijftien uit de laatste vijf wedstrijden, maar deze mindere periode hoeft voorlopig nog geen probleem te zijn. Slechts drie punten scheiden Merelbeke nog altijd van een plaats in de top vijf en dit onthouden we als positieve noot.

Tekenend voor de wedstrijd was dat de bezoekers al meteen een aantal gevaarlijke fases voor het Merelbeekse doel konden opzetten maar de defensie bleef voorlopig attent. Merelbeke reageerde via hoekschop en een omhaal van Soli die een metertje naast de bezoekende kooi zeilde. Pissens pakte voor Zulte Waregem uit met een hard en grondscherend afstandsschot dat net naast scheerde. 

Vervolgens volgde een goede periode van Merelbeke. Soli haalde met een mooie dribbel de achterlijn maar de anders zo trefzekere Antwi was even uit evenwicht en kon de assist niet verzilveren. Binst schudde na een mooie actie een splijtende voorzet uit zijn schoenen, maar nu kon zijn maatje Antwi net niet bij de bal. Geen twee zonder drie want toen volgde de mooiste Merelbeekse aanval. Verhelst en Antwi boetseerden een mooie één-twee in mekaar, maar Binst kreeg de voorzet verkeerd op de voet en trapte de assist hoog over de Waregemse kooi. Gaat slechts één van deze drie kansen er in, dan spreken we over een totaal andere wedstrijd. Maes moest ook nog stevig aan het werk toen Sergeant afdrukte na een splijtende Waregemse fase.  Langs de overzijde zag De Mey zijn poging net naast de kruising zeilen, maar ook de bezoekers dreigden nog kort voor de rust toen Wulleman met een harde en dreigende knal net naast het Merelbeekse doelhout besloot.

Alle hoop werd dan gezet op de tweede periode, maar al meteen liep Merelbeke na hoekschop tegen  een strakke en snel uitgevoerde Waregemse counter. De Bezoekende aanval stormde in overtal af op de Merelbeekse helft. Heyde sloot succesvol af en trapte de 0-1 voorsprong voorbij Maes.

Een niet te onderschatten opdoffer voor Merelbeke en dit was er ook aan te zien. Waar Merelbeke in de vorige wedstrijden net motivatie putte uit een achterstand en er voluit tegenaan ging om de scheve situatie recht te zetten, bleek nu de Merelbeekse motor dienst te weigeren. Het ging helemaal de verkeerde kant uit toen Zulte-Waregem ook nog een strafschop versierde en El Boutaibe de 0-2 op het scorebord trapte (‘70min.). De Merebeekse hoop zakte nu samen met de inspiratie zienderogen weg en zo kon een nederlaag tegen de hekkensluiter niet meer vermeden worden. Maar geen nood, in het komende tweeluik, komend weekend tegen Harelbeke en vervolgens in de thuisderby tegen Oudenaarde, krijgt Merelbeke de kans om zichzelf terug van zijn beste kant te laten zien.

Vergelijkbare berichten